Positiivisia ketjureaktioita

Aalto-yliopiston alumni Satu Anttila päätyi töihin Reaktorille sattuman kautta. Kasvavan palveludesignyrityksen rennon kunnianhimoinen meininki vei mennessään. Hyvän pohjan monipuoliselle työlle antoivat opinnot Aalto-yliopistossa.

"Hain Kauppakorkeakouluun, koska en ollut ihan varma siitä, mitä halusin tehdä", Satu kertoo.  "Kauppis oli varma valinta, joka antoi yleissivistyksen siitä, miten talous toimii. Sitä tarvitaan kaikilla aloilla. Nautin opiskelusta kovasti ja oli hienoa, että koko tutkinnon pystyi suorittamaan englanniksi. Opiskelin ensin Business Technologya ja jatkoin suoraan Information and Service Managementiin. Opiskelujen aikana loin verkostoja, joiden kautta minulle suositeltiin työtä Reaktorilla", Satu kertoo.

Reaktor mainostaa olevansa creative technology company. Satu allekirjoittaa määritelmän. "Reaktor on työpaikkana kaikkea sitä, mitä todennäköisesti olet siitä kuullutkin: olohuone, jossa hengaavat yhdessä eri tieteenalojen huiput. Reaktor antaa työntekijöilleen mahdollisuuden vaikuttaa työskentelytapoihinsa ja työnsä sisältöön, mikä nostaa motivaation aivan eri tasolle.", hän sanoo. Satun toimenkuva Reaktorilla käsittää laajasti kaikkea, mikä liittyy markkinointiin ja myynnin edistämiseen.

Aloittelevaa opiskelijaa Satu neuvoo opiskelemaan elämää, ei koulua varten. "Käy rohkeasti kursseja, joista voisit kuvitella olevan sinulle hyötyä jatkossa – vaikka ne eivät kuuluisikaan normaaliin kurssitarjontaasi. Verkostoidu ja luo käsitys työelämän tarpeista jo aikaisessa vaiheessa. Tee töitä opiskeluiden ohella."  Satu kertoo, että Reaktorilla työskentely ja opiskelu tukivat toisiaan. Akateemiset käsitteet, kuten esimerkiksi 'big data' tulivat arkityössä tutuiksi.

Valmistumisen jälkeen töihin hakevia Satu vinkkaa muokkaamaan hakemuksesta firman näköisen ja jättämään sanahelinän kuten "nopea oppimaan" ja "ahkera tiimityöntekijä" toiselle sijalle. Mielenkiintoisempaa on kertoa juuri itsestään, omin sanoin. Ei ole myöskään haittaa siitä, että ymmärtää, mitä kaikkea firma, johon hakee, tekee. Työnkuvia on usein erilaisia, Reaktorillakin tehdään paljon muutakin kuin koodataan. "Mekin täällä olemme ihmisiä ja palkkaamme töihin hyviä tyyppejä", Satu sanoo. Smilehymiön kera.

Aalto-yliopistossa on vapaus onnistua. Valitse itsellesi sopivin koulutusohjelma laajasta valikoimastamme ja löydä lisätietoa hakemisesta: aalto.fi/studies.

Sivusta vastaa: | Viimeksi päivitetty: 12.04.2016.