Rohkeutta yrittää enemmän

Otso Kääriäinen on levoton sielu, maailmantallaaja, innostuja, yrittäjä ja valokuvaaja. Hänelle Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun yrittäjyyden opinnot tarjosivat riittävästi haastetta ja mahdollisuuden kokeilla omia rajoja epämukavuusalueella. "En halunnut kymmenen vuoden päästä ajatella, että miksi laitoin riman noin matalalle", Otso sanoo.

Lukion jälkeen moni pitää välivuoden. Otsolle yksi ei riittänyt. Hän janosi näkemään maailmaa ja kokemaan elämää. Mies ei myöskään halunnut rajata itseään yhteen ahtaaseen laatikkoon.

"Suosikkisanani on 'well-rounded'. Se tarkoittaa sitä, että tietää asioita monelta alalta ja osaa montaa juttua. Vähän niinkuin Steve Jobs sanoi: 'Stay curious, stay foolish". Aalto-yliopiston yrittäjyyden opintoihin monilahjakas mies ajautui uteliaisuudesta puolivahingossa, muttei ole katunut päivääkään.

Mahdollisuudet auki Aallossa

Aalto-yliopistossa Otsoa viehättivät eniten ihmiset ja yhteydet. "Kun saman katon alla on samanhenkisiä ihmisiä syntyy aina jotain todella hienoa. Aallossa on maailmanlaajuisestikin katsottuna ihan uskomattomat mahdollisuudet. Ei sellaista kokoonpanoa ole edes Stanfordissa", hän sanoo.

Yrittäjyyden opinnoissa hienointa oli Otson mielestä tekemisen meininki "kädet savessa". Opiskelijat saivat ohjausta ja mentorointia, mihinkään ei pakotettu, mutta paljon mahdollistettiin. Kansainvälisyys näkyi paitsi siinä, että puolet kurssilaisista oli ulkomailta, myös matkustelun muodossa.

Opiskeluaikana Otso kävi Kiinassa kaksi kertaa ja Euroopassa neljä kertaa, mutta nuoren miehen nälkä ei ole vielä tyydytetty. "Hillman Wonders -listalla on sata paikkaa, jotka pitää nähdä kerran elämässä", hän sanoo pilke silmäkulmassa.

Tuoretta tietoa suoraan tästä elämästä

Otso kehuu yrittäjyyden opintoja tiedon tuoreudesta. "Uusien startuppien kokemukset ammennetaan heti opiskelijoiden käyttöön. Jos haluat rakentaa vaikkapa sovelluksen, saat vertaistukea ja näet millaisia malleja muut ovat hyödyntäneet. Tyypit, jotka ovat onnistuneet tekemään hienoja asioita, myös kertovat niistä itse luennoilla."

Eikä mentorointi pääty, kun yliopisto loppuu. Otso on edelleen yhteydessä opiskeluaikansa vaikuttajiin.

Tavoitteena tuottaa ihmisille onnellisuutta

Tällä hetkellä Otso on tyytyväinen elämäänsä yrittäjänä. Hän elättää itsensä myymällä urheiluvälineitä verkossa ja valokuvaamalla.. "Kuvatessa välität tietyn kuvan maailmasta linssin kautta. Se antaa hirveästi myös itselle", Otso tuumii.

Hän pyrkii elämässään tasapainoon ja mielenrauhaan: "Maksan itselleni palkkaa ja teen asioita, joilla on merkitystä. Uskon, että kaiken tekemisen takana täytyy olla joku suurempi merkitys, tuottaa ihmisille onnellisuutta jollain tasolla." Eikä elämänsä tarkoitusta ole pakko löytää heti. Tärkeintä on matka.

Otso kannustaa opiskelijoita epäsuomalaisesti myös epäonnistumaan. "Vain sitä kautta voit haastaa itsesi, oppia ja kasvaa ihmisenä", hän sanoo.

Sivusta vastaa: | Viimeksi päivitetty: 12.04.2016.