Kontti täynnä sirkkoja

Startup Saunan pihalla seisovassa kontissa kasvaa 300 000 eurooppalaista kotisirkkaa. EntoCubessa uskotaan vahvasti siihen, että maailmasta poistetaan nälänhätä hyönteisten syönnillä.

EntoCube-yrityksen perustajista valtaosa on Aalto-yliopiston nykyisiä tai juuri valmistuneita opiskelijoita.  Kaikki ovat lukeneet eri pääaineita ja mukana on osaamista niin taiteiden kuin kauppatieteiden ja tekniikan aloilta.

Kukaan yrityksen perustajista ei ole suoraan opiskellut hyönteisten kasvatusta. Käsillä on kuitenkin niin hyvä mahdollisuus saada aikaan muutos maailmassa, että olisi hölmöä olla tekemättä sitä.

Yrityksen tavoitteena on tuottaa missä päin maailmaa tahansa olevista tyhjistä konteista paikallisia hyönteisten kasvatuslaitoksia. Karjankasvatukseen verrattuna hyönteisten kasvatus on kaikilla mittareilla tehokkaammin resursseja käyttävää. Hyönteiset ovat myös kestävä tapa tuottaa proteiinia paikoissa, joissa on aliravitsemusta.

Kontin mikroilmaston lämpötila ja kosteus ovat helposti säädettävissä mille tahansa hyönteislajille sopivaksi. Sirkat ovat kaikkiruokaisia. Otaniemen sirkat syövät TF:n keittiön salaatinkantoja, jolloin ravintolan biojäte muutetaan kontissa korkealaatuiseksi proteiiniksi.

EntoCubella on jo asiakkaita Suomessa.  Afrikassa ja Pohjois-Amerikassa käydään neuvotteluja ja pian lähdetään Kaakkois-Aasiaan. Maailmassa hyönteisiä syö jo päivittäin kaksi miljardia ihmistä. EntoCubella on käsillä mahdollisuus, ei vain hypätä kasvavan hyönteiskasvatusalan kelkkaan, vaan olla sen kehityksen veturina.

Katso video EntoCube – Taste the change.

Sivusta vastaa: | Viimeksi päivitetty: 12.04.2016.