Kauppakorkeakoulusta sanottua

Kauppakorkeakoulun opinnoissa teoria yhdistyy liike-elämässä tarvittaviin taitoihin. Opiskelu on käytännönläheistä, yhdessä tekemistä ja haastavaa. Lue mitä mieltä eri vuosikurssien opiskelijat ovat opiskelusta Kauppakorkeakoulussa.

Riikka Nummela.jpg

Riikka Nummela, 2. vuosikurssi

"Ensimmäinen vuoteni Kauppiksella oli opettavainen ja huippuhauska. Yksi tärkeimmistä vuoden aikana oppimistani taidoista oli tiimityöskentelytaito. Kursseilla tehdään paljon ryhmätöitä ja haastetaan luovaan ongelmanratkaisuun. Soveltavat tehtävät ovat toki vaativia, mutta niissä onnistuminen on palkitsevaa. Koen, että opiskelun kuormittavuus riippuu pitkälti omista tavoitteista ja lähtökohdista.

Parasta Kauppiksella on valinnanvapaus ja opiskelijoiden aktiivisuus. Yhteisöllisyys ja innostuneisuus näkyvät vahvasti vapaa-ajan toiminnassa, jota on tarjolla paljon. On ollut hauska huomata, miten monia erilaisia taitoja opiskelijoilta löytyy opintojen ulkopuolellakin."


Elina Nylund

Elina Nylund, maisteritason 2. vuosikurssi

"Aloitin opintoni Kauppiksessa suoraan maisterivaiheessa, Corporate Communication -ohjelmassa. Opinnot aloitettuani pääsin myös CEMS MIM -ohjelmaan, joka on loistava tilaisuus luoda kansainvälistä verkostoa sekä saada lisää käytännönläheistä näkökulmaa alaan.

Mielestäni juuri kansainvälinen ilmapiiri, laadukas opetus ja laaja kurssitarjonta tekevät Aallon Kauppakorkeakoulusta houkuttelevan hakukohteen. Kauppis tarjoaa innostavan ja haastavan oppimisympäristön, ja myös opiskelijatoimintaa on mukavasti tarjolla. Itse olen päässyt osaksi KY:n toimintaa valiokunnan ja kerhojen kautta, ja on ollut hienoa huomata, että vasta maisterivaiheessa aloittanutkin otetaan avoimesti mukaan."

 


Valtteri Ahonen.png

Valtteri Ahonen, 3. vuosikurssi

"Muutaman vuoden opiskelleena olen entistä vahvemmin sitä mieltä, että opiskelutoverit, yhteisö ja näiden tarjoamat mahdollisuudet ja verkostot ovat koko ajan tärkeämmässä roolissa, kun mietitään miksi opiskelu kannattaa. Tosiasia on myös, että hyvät puitteet ja laadukas opetus ovat merkittäviä tekijöitä tämän yhteisön luomisessa.

Kauppakorkeakoulun loistava verkosto kiinnostaviin yrityksiin Suomessa ja maailmalla näkyy opetuksessa ja tarjoaa hyvää näkemystä, kun itse pohdin tulevaisuuden uravalintojani. Olen päässyt tekemään mielenkiintoisia, jopa ”siistejä” asioita fiksujen ihmisten kanssa sekä opintoihin liittyen että niiden ulkopuolella.

Aalto-yliopiston kehittyessä opiskelijan mahdollisuudet lisääntyvät entisestään: melkein vähän harmittaa, etten enää itse ehti hyödyntää niitä kaikkia."


 

Stella Kallionpää

Stella Kallionpää, 5. vuosikurssi

"Antoisinta ovat olleet työskentely kursseilla motivoituneissa ryhmissä sekä asiantuntevat ja innostavat luennoitsijat. Kauppakorkeakoulussa voi opiskella laajasti eri aineita. Sen vuoksi opiskelijatkin ovat erilaisia. Moninaisuus on rikkaus. Akateeminen vapaus sopii minulle erinomaisesti, mutta muistuttaa siitä, että yliopisto-opiskelu yleensä antaa niin paljon kuin sille itse antaa.

Töölön kampuksessa parasta on sen sijainti. Luentosalit, lukusalit, ruokalat, KY-talo, Helsingin keskusta ja kulkuyhteydet ovat lähellä. Päärakennukseen keskittyvä opiskelu luo myös tiiviin tunnelman ja esimerkiksi ruokalassa törmää melkein aina tuttuihin."

 


Esa Salomaa (kuva: Markus Helaniemi) 

Esa Salomaa, 4. vuosikurssi

”Kauppiksessa opiskelu on ollut minulle jännittävää. Erityisesti peruskurssit antavat tietoa monilta eri aloilta. Opiskelu on antanut uusia näkemyksiä päivän uutisiin ja muihin ajankohtaisiin asioihin. Parasta opiskelussa ovat ehdottomasti olleet ihmiset, joita olen päässyt tapaamaan. Saamani kokemukset ovat olleet tärkeämpiä kuin opintomenestys.

Töölön kampus on mielenkiintoinen paikka. Se jakaa opiskelijoita jonkin verran pääaineiden mukaan eri puolille kampusta, mutta sijainti Helsingin keskustassa on erinomainen.”

 


Jane Ora

 Jane Ora, valmistunut

”Kauppakorkeakoulussa opiskelu on itsenäistä ja haastavaa, mutta myös palkitsevaa. Erilaiset ryhmätyöt ja yrityksille tehtävät projektit tuovat opintoihin käytännönläheisyyttä ja kehittävät samalla esiintymis-, tiimityö- ja projektinhallintataitoja, joista on varmasti hyötyä myös työelämässä.

Opiskelijaelämä on täynnä ohjelmaa: tapahtumia, haalaribileitä, matkoja ja järjestötoimintaa on tarjolla joka lähtöön. On vain itsestä kiinni, mihin kaikkeen haluaa mukaan. Opiskeluvuosien aikana olen saanut upeita kokemuksia, tutustunut mahtaviin ihmisiin ja tietysti oppinut paljon. En olisi voinut valita parempaa opiskelupaikkaa!”

Sivusta vastaa: | Viimeksi päivitetty: 09.05.2017.