Apulaisprofessori Yao Pan

Yao_Pan_220x350.jpg

Yao Pan työskentelee apulaisprofessorina Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa, taloustieteen laitoksella. Pan on suorittanut tohtorintutkintonsa Yhdysvalloissa arvostetussa George Washington Universityssa, jossa hän ehti toimia myös pitkään opetus- ja kurssiassistenttitehtävissä.

Yao Pan on keskittynyt tutkimuksessaan erityisesti kehitystaloustieteeseen ja työn taloustieteeseen. Hän kertoo suuren osan tutkimuskohteistaan sijoittuvan Kiinaan ja Ugandaan. Tutkimustyössään häntä motivoi pyrkimys löytää keinoja köyhyyden lieventämiseen.

"Miksi joidenkin valtioiden talous kasvaa nopeasti, mutta toiset pysyvät köyhinä? Miten köyhyyttä voi vähentää? Millainen vaikutus köyhyyden vähentämiseen tähtäävillä ohjelmilla todellisuudessa on? Miten löydetään paras yhdistelmä keinoja köyhyyden lieventämiseen? Kaikki nämä kysymykset inspiroivat minua tutkimuksessani", Pan kertoo.

Tenure track houkutteli vastaväitellyttä tohtoria, sillä urajärjestelmä asettaa Panin mielestä tarpeeksi painoarvoa laadukkaalle tutkimukselle. Kun hallinnollisiin tehtäviin ei tarvitse kuluttaa tolkuttomasti aikaa, antaa se vapauden keskittyä kunnolla omaan tutkimukseen.

"Se mahdollistaa keskittymisen omien ammatillisten taitojen kehittämiseen, mikä on tärkeää akateemisen uran alkumetreillä", Pan selittää. Myös työilmapiiri pysyy hyvänä.

"Arviointi perustuu henkilökohtaiseen suoritukseen ja painottaa yhteistyötä. Se vähentää kilpailua kollegojen välillä."

”Olen otettu siitä että lähes kaikki täällä osaavat puhua englantia.”

Suomeen muutto ei ainakaan vielä vaikuta saaneen aikaan pahaa kulttuurishokkia. Pan kertoo pitävänsä suomalaisesta ilmapiiristä, ja erityisesti - kuten moni tänne ulkomailta muuttanut – luonnosta ja sen läheisyydestä. Myös suomalaisten hyvä kielitaito ilahduttaa.

"Ulkomaalaisena olen todella otettu siitä, että lähes kaikki täällä osaavat puhua englantia", hän kehuu.

Aalto-uraltaan apulaisprofessori odottaa joustavuutta opetuksen ja tutkimuksen toteuttamisessa sekä tarpeeksi tukea oman tutkimuksen tekemisessä.

Sivusta vastaa: | Viimeksi päivitetty: 11.05.2017.