Alumni Advisory Board

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun Alumni Advisory Board toimii neuvonantajana sekä ideariihenä koulun alumnisuhteiden kehittämisessä.

Alumni Advisory Board -ohjausryhmä koostuu 79 alumnista, jotka edustavat Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun eri koulutusohjelmia sekä työelämän eri osa-alueita. Ohjausryhmä kokoontuu noin kaksi kertaa vuodessa.

Jäsenistöön kuuluu myös Aalto-yliopiston kauppatieteiden ylioppilaat ry:n (KY) puheenjohtaja sekä edustus Kauppakorkeakoulusta.

Alumni Advisory Boardin tärkeimpinä tehtävinä on toimia neuvonantajana Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun (sekä yleisesti Aalto-yliopiston) alumnisuhteiden kehittämisessä ja ideoinnissa, auttaa ulkoisille sidosryhmille suunnattujen tapahtumien suunnittelussa sekä tukea Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulua ja Aalto-yliopistoa varainhankinnassa.

Lisäksi Alumni Advisory Boardin jäsenet osallistuvat Vuoden Alumnin nimeämiseen.

Alumni Advisory Boardin jäsenten nimeäminen

Alumni Advisory Boardin jäsenet nimetään Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun dekaanin toimesta kahdeksi vuodeksi kerrallaan. Jäsenet voivat tulla valituiksi uudestaan.

Jäsenet

Riku Asikainen

Asikainen Riku 10x15 cm.jpgAloitin opiskelut Helsingin kauppakorkeakoulussa vuonna 1990 ja valitsin uuden ja jännittävän pääaineen, rahoituksen, kuten 14 muutakin rohkeaa opiskelijaa.

Tällä hetkellä toimin yrittäjänä ja kasvuyrityssijoittajana.

Terveisesi Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun opiskelijoille?

Anna palaa! Tee projekteja itse, ota riskejä, tutustu kaikkiin koulussa, jonka lisäksi käy ulkomailla vaihdossa. Rakastu ja elä onnellinen elämä.

 

 

 

Salla Vainio

Salla Vainio 1667x2500px.jpgOpiskelin Helsingin kauppakorkeakoulussa 1988–1994. Pääaineenani luin kansainvälistä markkinointia ja sivuaineena taloushallintoa.

Olen tällä hetkellä toimitusjohtajana Fondia Oyj:ssä.

Terveisesi Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun opiskelijoille?

Kauppiksen opiskelijana olet valinnut todella hyvin – opinnot avaavat hyvin monenlaisia työmahdollisuuksia eivätkä erityisesti rajaa pois monia uria. Opiskeluaikana kannattaa ehdottomasti olla muutenkin aktiivinen kuin opinnoissa; siitä on paitsi hyötyä, myös paljon iloa jatkossakin. Elinikäisiä ystävyyssuhteita solmitaan juuri NYT :)

 

Tiina Alahuhta-Kasko

Alahuhta-Kasko Tiina.jpgOpiskelin vuosina 2000–2005 pääaineenani International Business, sivuaineina markkinointi ja rahoitus. Tein myös CEMS MIM -tutkinnon.

Toimin tällä hetkellä Marimekon toimitusjohtajana.

Terveisesi Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun opiskelijoille?

Nauttikaa ja ottakaa kaikki irti opiskeluajasta Kauppakorkeakoulussa! Koen, että olen saanut Kauppakorkeasta paljon: Liiketoiminnallisen ajattelun logiikan, eväät uralleni sekä elinaikaisen ystäväpiirin. Alumnina haluan huolehtia, että koulumme kehittyy myös jatkossa seuraaville sukupolville.

Paula Salovaara

Salovaara Paula.tif

Opiskelin Aalto EE:ssä. Valmistuin EMBA -ohjelmasta vuonna 2014.

Perustimme kahden kollegan kanssa vuonna 2013 Räty-Salovaara-Blåfield -nimisen firman, oltuamme pitkään Helsingin Sanomissa töissä. Työskentelemme median ja viestinnän projekteissa, sekä toimittajina että viestinnän asiantuntijoina. Teen myös hallitustyötä mm. Milttonissa, LongPlayssä ja KSF Mediassa.

Terveisesi Kauppakorkeakoulun opiskelijoille?

Kriittisyys, uteliaisuus ja naurukohtaukset tuovat sopivasti yhdisteltyinä parhaat opintotulokset.

 

 

Matti Parpala

Parpala Matti.pngOlen kauppatieteiden kandidaatti ja pääaineeni oli kansantaloustiede. Aloitin opiskelut Helsingin kauppakorkeakoulussa 2005 ja valmistuin 2012.

Tällä hetkellä olen toimitusjohtajana Smartum Palveluseteli -yrityksessä.

Terveisesi Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun opiskelijoille?

Parhaita kokemuksia ja oppeja keräsin opintojen aikana joko olemalla totaalisen sitoutunut opintoihin, tai olemalla täysipainoisesti hommissa yliopiston ulkopuolella – puoliväliä en niinkään suosittele. Aina kun mahdollista, käytä täysillä hyödyksesi se, että sinulla on aikaa pohtia kiinnostavia juttuja superfiksujen ihmisten kanssa.

Timo Pantsari

Pantsari Timo.jpgOpiskelin kansainvälistä liikkeenjohtoa vuosina 1999–2002 Kauppakorkeakoulun Mikkelin yksikössä.

Muutin takaisin Suomeen pari vuotta sitten Englannista. Nykyinen nimikkeeni on Senior Advisor, joka ei itsessään paljoa kerro. Olen erikoistunut suurten ongelmallisten ICT-hankkeiden siivoamiseen, etenkin kun kyseessä on monikansallinen toimitus (esim. Intia).

Tämän lisäksi vedän suuria hankkeita, jossa uutta teknologiaa otetaan käyttöön Suomessa ensimmäistä kertaa (ns. First-of-a-kind eli FOAK-hankkeet). Olen ns. cross-industry -konsultti, eli en keskity tiettyyn toimialaan, vaan pyrin olemaan mahdollisimman hyvä hankkeiden vetäjä toimialasta riippumatta.

Olen viimeisen 15 vuoden aikana tehnyt konsultointia pankin ja vakuutuksen, kaupan, logistiikan, telekommunikaation, julkishallinnon sekä kuntasektorin alueilla. Suosikkia ei ole, vaan kaikissa on omat hyvät puolensa.

Terveisesi Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun opiskelijoille?

Olen puhunut vuosien saatossa satojen opiskelijoiden kanssa, eteenkin kun olen ollut koululla luennoimassa. Vuodesta toiseen opiskelijat kysyvät, että ”miten voi työllistyä, kun juuri nyt työmarkkinoilla näyttää hieman vaikealta”. Haluan tähän sanoa, että ei kannata huolestua! Ajat ovat tuntuneet koulusta valmistuvien mielestä muutamaa vuotta lukuun ottamatta ’vaikeilta’ jo 90-luvun alusta alkaen, eli lähes 30 vuotta!

Kun valmistut kauppakorkeakoululta, tulet olemaan haluttu työntekijä moneen työtehtävään usealle eri toimialalle. Kun vielä pystyt erottumaan massasta omana itsenäsi, tulet pääsemään pitkälle. Nyt näin keväällä 2017 työmarkkinat näyttävät taas pitkästä aikaa valoisilta, eli teitä lähiaikoina valmistuvia on tältäkin osalta onnistanut! Jos olet noin vuoden päässä valmistumisesta, suosittelen että katsot mitä trainee-ohjelmia etenkin konsulttitaloilla on tarjolla; ne antavat erinomaiset eväät työelämään.

Onnea opintoihin!

 

Kaisa Vikkula

Vikkula_Kaisa_150x200.jpg

Opiskelin ekonomin KTM-tutkinnon vuosina 1980–1985 pääaineena kansainvälinen talous. Suoritin KTT-tutkinnon vuosina 1990–1993 Kauppakorkeakoulussa ja Michiganin yliopistossa.

Olen pörssiyhtiö Soprano Oyj:n ja sen tytäryhtiön Management Institute of Finland MIF Oy:n toimitusjohtaja.

Terveisesi Kauppakorkeakoulun opiskelijoille?

Ole opinnoissasi utelias, hyödynnä oppimisympäristösi, pohdi ja sparraa asioita kavereittesi ja opetushenkilökunnan kanssa. Osallistu opiskelijatoimintaan kerhoissa, ylioppilaskunnassa tai start up -yhteisössä. Voit harjoitella turvallisessa ympäristössä ja saat hienoja kokemuksia, elinikäisiä ystävyyssuhteita ja arvokasta kokemusta työelämään.

 

Jaakko Eteläaho

Jaakko Eteläaho 150x225.jpg

Aloitin opintoni vuonna 2002 ja valmistuin vuonna 2006. Pääaineenani luin rahoitusta.

Työskentelen Nordean investointipankissa johtajana yrityskauppa- ja pääomamarkkinaneuvonantoon keskittyvässä yksikössä.

Terveisesi Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun opiskelijoille?

Kauppakorkeakoulu antaa parhaat mahdolliset eväät tulevaisuuteen ja avaa valtaisan määrän mahdollisuuksia.

Koulun henki, erittäin laadukas opetus sekä ainakin rahoituksen pääaineessa oleva yhteisö luo vahvan pohjan sekä ensiluokkaisen kaveriporukan pitkäksi aikaa myös opintojen jälkeiselle ajalle. Kannustan suhtautumaan mahdollisuuksiin avoimesti ja ennakkoluulottomasti.

 

Mika Suortti

Mika_Suortti 150x198.jpg

Opiskelin Helsingin kauppakorkeakoulussa vuosina 1984­­–1991, systeemejä ja tietojenkäsittelyä sekä laskentaa.

Nykyisin työskentelen suorahakukonsulttina ja osakkaana Amrop Finlandissa.

Terveisesi Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun opiskelijoille?

Tee kaikkea mahdollista opiskeluaikana: opiskele, tutustu ihmisiin, mene mukaan johonkin ihan uuteen, tee projekteja ja vaikka töitäkin – juhlimista ja muuta ylioppilaskuntaelämää unohtamatta.

Kuten isoisoisäni aikanaan opasti isoäitiäni tämän aloittaessa opiskelun 30-luvun alussa: Opiskele innolla, mutta muista myös pitää masurkkavuosi tanssien! Saman neuvon sain sitten aikanaan itsekin isoäidiltäni.
 

Jari Huikku

Huikku_Jari_04.jpgOpiskelin Helsingin kauppakorkeakoulussa vuosina 1993–2009 kauppatieteiden lisensiaatiksi sekä kauppatieteiden tohtoriksi.

Tällä hetkellä toimin apulaisprofessorina Kauppakorkeakoululla, laskentatoimen laitoksella.

Terveisesi Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun opiskelijoille?

Ottakaahan ilo irti opiskeluajasta, mutta kannattaa valmistuakin ennen pitkään.

 

 

 

 

Mika Raulas

 

 

Alumni Advisory Boardiin kuuluvat myös Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun dekaani Ingmar Björkman, Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun ulkoisten suhteiden päällikkö, koulun alumni Jonna Söderholm, alumnisuhteiden koordinaattori Emilia Karlén sekä Aalto-yliopiston kauppatieteiden ylioppilaat ry:n puheenjohtaja.

Sivusta vastaa: | Viimeksi päivitetty: 28.02.2018.