Otaniemen kampus

Kandidaattitason opetuksemme siirtyi Otaniemen pääkampukselle syksyllä 2015.

Otaniemen kampus

Aalto-yliopiston pääkampus sijaitsee Espoon Otaniemessä. Tiiviille alueelle on keskittynyt ainutlaatuinen yhdistelmä koulutusta, tutkimusta ja liiketoimintaa. EU:n komissio on valinnut Otaniemen jo kahdesti Euroopan innovatiivisimpien alueiden joukkoon. Alueen välittömässä läheisyydessä sijaitsee Suomen suurimpien yritysten pääkonttoreita.

Otaniemen kampusalueen yleissuunnitelman laati aikoinaan arkkitehti Alvar Aalto. Aallon käsialaa ovat myös useat kampuksen rakennuksista. Päärakennuksen lisäksi Otaniemen kampukseen kuuluu lukuisia muita rakennuksia, joissa toimivat neljän tekniikan alan korkeakoulun eri laitokset ja yksiköt sekä osa Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun laitoksista. Lisää opetustilaa kasvavalle kampukselle tulee tuomaan uudisrakennus, johon muuttaa Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun opetus kesällä 2018. Myös Kauppakorkeakoululle on rakenteilla uusi rakennus Otaniemeen. Toiminta Töölön kampukselta siirtyy Maarintie 13:een nousevaan rakennukseen kesällä 2019.

Lista Otaniemen kampuksen rakennuksista ja Otaniemen kampuskartta.

Lisätietoa uudistuvasta kampuksesta. (into.aalto.fi)

Kandidaattiopetus Otaniemen kampukselle

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun kandidaattitason opetus siirtyi Otaniemen pääkampukselle syksyllä 2015. Otakaari 1 -rakennus on kandiopetuksen keskus, jossa eri koulutusalojen opiskelijat kohtaavat ja oppivat yhdessä. Kappakorkeakoulun tilat sijaitsevat rakennuksen U-siivessä.

Yhteinen kampus tukee rajoja rikkovaa tutkimusta ja taiteellista toimintaa mahdollistamalla rikkaan ja vilkkaan vuorovaikutuksen. Kampusta kehitetään ja rakennetaan vaiheittain sekä taloudellisesti että ekologisesti kestävällä tavalla.

Palvelut opiskelijoille

Lue lisää opiskelijoille suunnatuista palveluista.

Toimitilat Otaniemen kampuksella

Kandidaattikeskuksen (Otakaari 1) pohjakartta (pdf)

Kandidaattikeskus, U-siipi, Otakaari 1 M

  • Avoinna: ma-to 7.45-20.00, pe 7.45-18.00 (kesäaikana 1.6.-31.8. 8.00-16.00)


 

Opiskelutilat

U-siivessä on monenlaisia tiloja erilaisiin opiskelutarpeisiin: ryhmätyötiloja, yleisiä opiskelutiloja ja tietokoneluokkia. Otakaari 1:ssä sijaitsevassa rakennuksessa on myös Learning Hub, joka on 24/7 auki oleva opiskelutila.

Tilavuokraus

Otaniemen kampuksen opetus- ja kokoustilat ovat vuokrattavissa myös ulkopuoliseen käyttöön. Varaa Kauppakorkeakoulun tiloja yksityiskäyttöön.

Pysäköinti

Tietoa Otaniemen alueen pysäköintipaikoista ja pysäköintikartta: aaltonet.fi.

Ravintolat

Otaniemen lukuisat ravintolat tarjoavat mm. lounasta ja kokouspalveluja. Aukioloajat ja lounaslistat sekä muuta tarkempaa tietoa löydät ravintoloiden omilta sivuilta. Katso ravintolat myös kartalta (pdf).

Sivusta vastaa: | Viimeksi päivitetty: 02.01.2017.