Tietoa Kauppakorkeakoulusta

Kansainväliset yhteistyöyliopistot

Yhteistyöyliopistot muodostavat tärkeän osan Kauppakorkeakoulun kansainvälistä verkostoa. Yhteistyöyliopistoja on kaikkiaan yli 40 eri maassa.

Katso Aalto School of Business Partner Schools isompana karttana. 

[Kuva:aalto_biz_world.jpg]

 Katso yhteistyöyliopistot englanninkielisellä sivulla »

Kansainväliset verkostot

CEMS

CEMS (The Global Alliance in Management Education) on maailman johtavien kauppakorkeakoulujen ja monikansallisten yritysten strateginen allianssi. Verkostoon kuuluvat maansa johtavat kauppakorkeakoulut. Kauppakorkeakoulu hyväksyttiin CEMSin jäseneksi vuonna 1998. Kauppakorkeakoulun yrityspartnerit CEMS-yhteisössä ovat Kone ja Nokia.

CEMS MIM -maisteriohjelma

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun KTM-opiskelijat voivat suorittaa tutkintonsa kanssa rinnakkaisesti CEMS-maisteriohjelman (CEMS MIM), jonka sisältö on kehitetty yhteistyönä jäsenyliopistojen ja -yritysten kesken. CEMS MIM on vuosia sijoittunut rankingeissa maailman parhaiden kauppatieteellisten maisteriohjelmien kärkikolmikkoon.

Valmistuva opiskelija saa sekä KTM-tutkinnon että CEMS Master’s Degree -todistuksen. CEMS-ohjelman opinnot suoritetaan pääosin yhden lukuvuoden aikana, johon sisältyy lukukauden pituinen vaihto-opiskelu toisessa CEMS-yliopistossa, CEMS-kursseja ja -yritysprojekti sekä työelämän taitoihin perehdyttäviä opintojaksoja.

CEMS MIM -ohjelma tarjoaa monipuolisen perehtymismahdollisuuden kansainväliseen liiketoimintaympäristöön ja soveltuu erityisesti kansainvälistä työuraa tavoitteleville opiskelijoille. CEMS-verkostossa opiskelu ja yhteisössä toimiminen on monikulttuurinen ja intensiivinen kokemus. Opiskelun jälkeen vaikuttaminen CEMS-yhteisössä voi jatkua rikkaana alumnitoiminnassa.

Lisää tietoa CEMSistä
Kauppakorkeakoulun CEMS MIM -maisteriopinnot

NOREK

NOREK on lyhenne sanoista Nordiskt Nätverk för Företagsekonomisk Utbildning. Verkosto on perustettu Nordplus-yhteistyön laajentamiseksi ja parantamiseksi. Nordplus on Pohjoismaiden ministerineuvoston vaihto-ohjelma, jonka tavoitteena on edistää pohjoismaista opiskelija- ja opettajavaihtoa.

NOREK-verkostoon kuuluu 27 pohjoismaista taloustieteellistä opetusta antavaa yliopistoa ja korkeakoulua. Lue lisää NOREKista

PIM

PIM (Partnership in International Management) on maailmanlaajuinen johtavien kauppatieteellisten yliopistojen verkosto. Se perustettin vuonna 1973 kolmen korkeakoulun – Ecole des Hautes Etudes Commerciales (HEC), New York University (NYU) ja London Business School (LBS) – aloitteesta. Monet PIM-verkoston 57 jäsenyliopistosta ovat olleet Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun yhteistyökumppaneita jo usean vuoden ajan. Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu hyväksyttiin verkoston jäseneksi vuonna 2000.

PIM-jäsenenä Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu on:

  • laadultaan ja maineeltaan muiden PIM-jäsenten tunnustama yliopisto
  • aktiivinen opiskelijavaihdossa, joka perustuu yhteiseen säännöstöön: tasapainoon perustuvat vaihtomäärät, lukukausimaksuttomuus kohdeyliopistoon sekä mahdollisuus opintoviikkojen hyödyntämiseen kotiyliopiston tutkinto-ohjelmassa
  • hyödyntämässä verkoston piirissä koettuja parhaita toimintatapoja, jotka edistävät opiskelijavaihtoa, uusien opetusohjelmien kehittämistä, akateemisen tasa-arvon toteutumista ja maailmanlaajuisten koulutustrendien kehittämistä
  • aktiivinen opettaja- ja tutkijavaihdossa ja muissa yhteisissä hankkeissa.

Lue lisää PIMistä

Muut verkostot

Lisäksi Kauppakorkeakoulu kuuluu kansainvälisiin EABIS- (Academy of Business in Society) ja GRLI- (Globally Responsible Leadership Initiative), sekä FiBS-verkostoihin (Finnish Business in Society).

 

Sivusta vastaa: viestinta-biz [at] aalto [dot] fi (Communications) | Viimeksi päivitetty: 08.05.2014.