Organisaatio

[Kuva:biz_organisaatiokaavio_suomi_2016.jpg]

>> Katso myös Aalto-yliopiston organisaatio (aalto.fi)

 

Johto

Dekaani Ingmar Björkman

[Kuva:ingmar_bjorkman-002.jpg]Dekaani, professori, KTT Ingmar Björkman (s. 1959) valmistui kauppatieteiden tohtoriksi Hanken Svenska handelshögskolanista vuonna 1989. Osan tohtoriopinnoistaan hän suoritti Stanfordin yliopistossa Yhdysvalloissa. Ennen Aalto-yliopistoon siirtymistään hän toimi Hankenilla johtamisen ja organisaatiot -aineen professorina ja kyseisen laitoksen johtajana vuosina 1998−2011. Hän toimi Hankenin vararehtorina vuosina 2005−2007 vastuualueenaan kansainvälistyminen. Björkman on toiminut vierailevana professorina useissa Euroopan ja Aasian kauppakorkeakouluissa.

Ingmar Björkmanin tutkimusalue on kansainvälinen johtaminen, erityisesti ihmisten johtaminen monikansallisissa yhtiöissä.

 

Varadekaani Kristiina Mäkelä

[Kuva:makela_kristiina_photo_by_anni_hanen_web.jpg]Varadekaani, professori, KTT Kristiina Mäkelä toimii Kauppakorkeakoulussa kansainvälisen liiketoiminnan professorina. Hänen tutkimuksensa keskittyy ihmisiin liittyviin kysymyksiin, kuten henkilöstöhallintoon, tietoon ja henkilöiden väliseen vuorovaikutukseen, monikansallisissa yhtiöissä.

Professori Kristiina Mäkelä toimii dekaanin varahenkilönä tehtävänään opetuksen kehittäminen. Hänen kautensa alkoi 1.8.2016 ja päättyy 31.7.2019.

 

 

 

Varadekaani Timo Saarinen

[Kuva:saarinentimo.jpg]Tietojärjestelmätieteen professori Timo Saarinen on nimitetty Kauppakorkeakoulun varadekaaniksi ajalle 1.8.2015−31.12.2017.

Professori Timo Saarinen toimii dekaanin varahenkilönä tehtävänään tutkimus ja kansainvälinen yhteistyö.

 

 

 

 

Elinkeinoelämän tukiryhmä

Elinkeinoelämän tukiryhmän, Corporate Advisory Boardin (CAB) tehtävänä on tukea Kauppakorkeakoulua sen pyrkimyksessä nousta maailman parhaiden kauppakorkeakoulujen joukkoon. Sen jäsenet ovat ansioituneita, johtavassa asemassa olevia yritysmaailman ja yhteiskunnan edustajia.

Corporate Advisory Boardin tehtävät:

  • vahvistaa edelleen Kauppakorkeakoulun yhteistyötä yhteiskunnan ja liike-elämän kanssa
  • toimia Kauppakorkeakoulun johdon neuvonantajana
  • edistää Kauppakorkeakoulun mahdollisuuksia saada käyttöönsä akateemisen maailman ulkopuolista näkemystä ja resursseja korkeakoulun toiminnan pitkäjänteistä kehittämistä varten
  • varmistaa, että Kauppakorkeakoulun tutkimus- ja koulutusohjelmat vastaavat yritysten ja yhteiskunnan nykyisiä ja tulevia tarpeita.

Sen jäsenet ovat ansioituneita, johtavassa asemassa olevia yritysmaailman ja yhteiskunnan edustajia. Jäsenet ovat: vuorineuvos Kari Jordan, toimitusjohtaja Matti Vuoria, toimitusjohtaja Elina Björklund, ekonomi Arto Hiltunen, toimitusjohtaja Pekka Laaksonen, henkilöstöjohtaja Pii Kotilainen ja dekaani Ingmar Björkman.

Alumni Advisory Board (AAB)

Alumniohjausryhmä, Alumni Advisory Borad, käy keskustelua alumnitoiminnasta, koulun ulkoisista suhteista sekä varainhankinnasta. Alumni Advisory Boardin tavoitteena on tukea entistä opinahjoaan opetuksen, tutkimuksen ja yhteiskunnallisen vaikuttamisen alueella.

Ohjausryhmän jäsenet edustavat monipuolisesti Kauppakorkeakoulun alumnikuntaa ja ryhmää johtaa Kauppakorkeakoulun Vuoden alumni, enkelisijoittaja Riku Asikainen. Lisäksi sen jäseninä toimivat Salla Vainio (Fondian toimitusjohtaja), Paula Salovaara (Journalisti /yrittäjä, Räty-Salovaara-Blåfield), Timo Pantsari (Senior Advisor, Sofigate), Tiina Alahuhta-Kasko (Marimekon toimitusjohtaja), Matti Parpala (CEO, Palveluseteli), Ingmar Björkman (Dekaani), Jari Huikku (Assistant Professor, laskentatoimi), Jonna Söderholm (Ulkoisten suhteiden päällikkö, Kauppakorkeakoulu), Emilia Karlén (Alumnisuhteiden koordinaattori, Kauppakorkeakoulu) ja Johanna Lassy (Viestintä, Kauppakorkeakoulu). Aalto-yliopiston kauppatieteiden ylioppilaiden (KY) puheenjohtaja on myös alumniohjausryhmän jäsen.

Tutustu tarkemmin Alumni Advisory Boardin jäseniin täällä.

Sivusta vastaa: | Viimeksi päivitetty: 20.04.2017.