[Kuva:biz_organisaatiokaavio_suomi.jpg]

>> Katso myös Aalto-yliopiston organisaatio (aalto.fi)

Johto

Dekaani Ingmar Björkman

[Kuva:ingmar_bjorkman-002.jpg]Dekaani, professori, KTT Ingmar Björkman (s. 1959) valmistui kauppatieteiden tohtoriksi Hanken Svenska handelshögskolanista vuonna 1989. Osan tohtoriopinnoistaan hän suoritti Stanfordin yliopistossa Yhdysvalloissa. Ennen Aalto-yliopistoon siirtymistään hän toimi Hankenilla johtamisen ja organisaatiot -aineen professorina ja kyseisen laitoksen johtajana vuosina 1998−2011. Hän toimi Hankenin vararehtorina vuosina 2005−2007 vastuualueenaan kansainvälistyminen. Björkman on toiminut vierailevana professorina useissa Euroopan ja Aasian kauppakorkeakouluissa.

Ingmar Björkmanin tutkimusalue on kansainvälinen johtaminen, erityisesti ihmisten johtaminen monikansallisissa yhtiöissä.

Varadekaani Seppo Ikäheimo

[Kuva:ikaheimoseppo_01.jpg]Varadekaani, professori, KTT Seppo Ikäheimo (s. 1963) on laskentatoimen professori, erityisalanaan yrityksen hallinnointi sekä ylimmän johdon palkitseminen. Ikäheimo on Kauppakorkeakoulun Helsingin kandidaattiohjelman johtaja. Ikäheimo on toiminut Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa (aikaisemmin Helsingin kauppakorkeakoulu) vuodesta 1999.

Hän on vieraillut useissa ulkomaisissa yliopistoissa opetus- ja tutkimustehtävissä.

Professori Seppo Ikäheimo toimii dekaanin varamiehenä tehtävänään opetuksen kehittäminen.

Varadekaani Timo Saarinen

[Kuva:saarinentimo.jpg]Tietojärjestelmätieteen professori Timo Saarinen on nimitetty Kauppakorkeakoulun varadekaaniksi ajalle 1.8.2015−31.12.2017.

Professori Timo Saarinen toimii dekaanin varamiehenä tehtävänään tutkimus ja kansainvälinen yhteistyö.

Elinkeinoelämän tukiryhmä

Elinkeinoelämän tukiryhmän, Corporate Advisory Boardin (CAB) tehtävänä on tukea Kauppakorkeakoulua sen pyrkimyksessä nousta maailman parhaiden kauppakorkeakoulujen joukkoon. Sen jäsenet ovat ansioituneita, johtavassa asemassa olevia yritysmaailman ja yhteiskunnan edustajia.

Corporate Advisory Boardin tehtävät:

• vahvistaa edelleen Kauppakorkeakoulun yhteistyötä yhteiskunnan ja liike-elämän kanssa
  • toimia Kauppakorkeakoulun johdon neuvonantajana
  • edistää Kauppakorkeakoulun mahdollisuuksia saada käyttöönsä akateemisen maailman ulkopuolista näkemystä ja resursseja korkeakoulun toiminnan pitkäjänteistä kehittämistä varten
  • varmistaa, että Kauppakorkeakoulun tutkimus- ja koulutusohjelmat vastaavat yritysten ja yhteiskunnan nykyisiä ja tulevia tarpeita.

Sen jäsenet ovat ansioituneita, johtavassa asemassa olevia yritysmaailman ja yhteiskunnan edustajia. Jäsenet ovat: vuorineuvos Kari Jordan, toimitusjohtaja Matti Vuoria, toimitusjohtaja Elina Björklund, ekonomi Arto Hiltunen, toimitusjohtaja Pekka Laaksonen, henkilöstöjohtaja Pii Kotilainen ja dekaani Ingmar Björkman.

Alumniohjausryhmä

Alumniohjausryhmä, Alumni Advisory Borad, käy keskustelua alumnitoiminnasta, koulun ulkoisista suhteista sekä varainhankinnasta. Alumni Steering Boardin tavoitteena on tukea entistä opinahjoaan opetuksen, tutkimuksen ja yhteiskunnallisen vaikuttamisen alueella.

Ohjausryhmän jäsenet edustavat monipuolisesti Kauppakorkeakoulun alumnikuntaa ja ryhmää johtaa Kauppakorkeakoulun Vuoden alumni, enkelisijoittaja Riku Asikainen. Lisäksi sen jäseninä toimivat Aatto Prihti (Helsingin kauppakorkeakoulun entinen rehtori), Salla Vainio (Fondian toimitusjohtaja), Paula Salovaara (Journalisti /yrittäjä, Räty-Salovaara-Blåfield), Timo Pantsari (Senior Managing Consultant, CISA IBM:llä), Tiina Alahuhta-Kasko (Marimekon toimitusjohtaja), Matti Parpala (Hallituksen puheenjohtaja, Frank Students), Ingmar Björkman (Dekaani), Katja Kolehmainen (Assistant Professor, laskentatoimi), Jonna Söderholm (Ulkoisten suhteiden päällikkö, Kauppakorkeakoulu), Henna Immonen (Alumnisuhteet, Kauppakorkeakoulu) ja Johanna Lassy (Viestintä, Kauppakorkeakoulu). Helsingin kauppatieteiden ylioppilaiden (KY) puheenjohtaja on myös alumniohjausryhmän jäsen.

Sivusta vastaa: | Viimeksi päivitetty: 04.03.2016.