Organisaatio

Organisation_chart-01.png

>> Katso myös Aalto-yliopiston organisaatio (aalto.fi)

 

Johto

Dekaani Ingmar Björkman

ingmar_bjorkman-002.jpgDekaani, professori, KTT Ingmar Björkman (s. 1959) valmistui kauppatieteiden tohtoriksi Hanken Svenska handelshögskolanista vuonna 1989. Osan tohtoriopinnoistaan hän suoritti Stanfordin yliopistossa Yhdysvalloissa. Ennen Aalto-yliopistoon siirtymistään hän toimi Hankenilla johtamisen ja organisaatiot -aineen professorina ja kyseisen laitoksen johtajana vuosina 1998−2011. Hän toimi Hankenin vararehtorina vuosina 2005−2007 vastuualueenaan kansainvälistyminen. Björkman on toiminut vierailevana professorina useissa Euroopan ja Aasian kauppakorkeakouluissa.

Ingmar Björkmanin tutkimusalue on kansainvälinen johtaminen, erityisesti ihmisten johtaminen monikansallisissa yhtiöissä.

 

Varadekaani Matti Suominen

Suominen_Matti.jpgRahoituksen professori Matti Suominen on nimitetty Kauppakorkeakoulun varadekaaniksi ajalle 1.12.2017-31.7.2020.

Matti Suomisen vastuualueena on tutkimus ja kansainvälinen yhteistyö.

 

 

 

 

 

Varadekaani Timo Saarinen

SaarinenTimo.jpgTietojärjestelmätieteen professori Timo Saarinen on nimitetty Kauppakorkeakoulun varadekaaniksi ajalle 1.12.2017-31.7.2020.

Timo Saarisen vastuualueena on opetus ja oppiminen.

 

 

 

 

 

Elinkeinoelämän tukiryhmä

Elinkeinoelämän tukiryhmän, Corporate Advisory Boardin (CAB) tehtävänä on tukea Kauppakorkeakoulua sen pyrkimyksessä nousta maailman parhaiden kauppakorkeakoulujen joukkoon. Sen jäsenet ovat ansioituneita, johtavassa asemassa olevia yritysmaailman ja yhteiskunnan edustajia.

Corporate Advisory Boardin tehtävät:

  • vahvistaa edelleen Kauppakorkeakoulun yhteistyötä yhteiskunnan ja liike-elämän kanssa
  • toimia Kauppakorkeakoulun johdon neuvonantajana
  • edistää Kauppakorkeakoulun mahdollisuuksia saada käyttöönsä akateemisen maailman ulkopuolista näkemystä ja resursseja korkeakoulun toiminnan pitkäjänteistä kehittämistä varten
  • varmistaa, että Kauppakorkeakoulun tutkimus- ja koulutusohjelmat vastaavat yritysten ja yhteiskunnan nykyisiä ja tulevia tarpeita.

Sen jäsenet ovat ansioituneita, johtavassa asemassa olevia yritysmaailman ja yhteiskunnan edustajia. Jäsenet ovat: vuorineuvos Kari Jordan, toimitusjohtaja Matti Vuoria, toimitusjohtaja Elina Björklund, ekonomi Arto Hiltunen, toimitusjohtaja Pekka Laaksonen, Executive Search Consultant, Partner Pii Kotilainen ja dekaani Ingmar Björkman.

Alumni Advisory Board (AAB)

Alumniohjausryhmä, Alumni Advisory Borad, käy keskustelua alumnitoiminnasta, koulun ulkoisista suhteista sekä varainhankinnasta. Alumni Advisory Boardin tavoitteena on tukea entistä opinahjoaan opetuksen, tutkimuksen ja yhteiskunnallisen vaikuttamisen alueella.

Ohjausryhmän jäsenet edustavat monipuolisesti Kauppakorkeakoulun alumnikuntaa ja ryhmää johtaa Kauppakorkeakoulun Vuoden alumni, enkelisijoittaja Riku Asikainen. Lisäksi sen jäseninä toimivat Salla Vainio (Fondian toimitusjohtaja), Paula Salovaara (Journalisti /yrittäjä, Räty-Salovaara-Blåfield), Timo Pantsari (Senior Advisor, Sofigate), Tiina Alahuhta-Kasko (Marimekon toimitusjohtaja), Matti Parpala (CEO, Palveluseteli), Ingmar Björkman (Dekaani), Jari Huikku (Assistant Professor, laskentatoimi), Jonna Söderholm (Ulkoisten suhteiden päällikkö, Kauppakorkeakoulu) ja Emilia Karlén (Alumnisuhteiden koordinaattori, Kauppakorkeakoulu). Aalto-yliopiston kauppatieteiden ylioppilaiden (KY) puheenjohtaja on myös alumniohjausryhmän jäsen.

Tutustu tarkemmin Alumni Advisory Boardin jäseniin.

Sivusta vastaa: | Viimeksi päivitetty: 14.03.2018.